معرفی ارز بیت کوین کش

معرفی ارز بیت کوین کش (BCH)

آخرین بروزرسانی:21 فروردین 1399

بیت کوین کش یک نوع ارز دیجیتال با توانایی انتقال همتا به همتای اینترنتی‌ است که نا‌متمرکز کار می‌کند و هیچ گونه واسطه‌ای مانند بانک‌ها یا اشخاص ثالث در آن حضور ندارند. به عبارت دیگر بیت کوین کش (با نماد BCH) یک ارز دیجیتال و یک فورک برای بیت کوین کلاسیک است که در آگوست سال ۲۰۱۷ ایجاد شد. در بیت کوین کش حجم هر بلوک افزایش یافته و امکان پردازش تعداد بیشتری از تراکنش‌ها فراهم شده است.

معرفی ارز بیت کوین کش

چگونه بیت کوین کش شکل گرفت؟

یکی از دغدغه‌های اعضای جامعه بیت کوین از آغاز تا تاکنون، قابلیت استفاده از آن در ابعاد گسترده‌تر و با تعداد کاربران و تراکنش‌های بیشتر بوده است. حجم هر بلوک در بیت کوین یک مگابایت (یک میلیون بایت) است. این محدودیت که از همان ابتدا همراه بیت کوین بود سبب کاهش سرعت پردازش تراکنش‌های جدید می‌شود و این محدودیت نیز به نوبه خود سبب آسیب به اعتبار و فراگیری بیت کوین خواهد شد.
به همین دلیل عده‌ای از کاربران بیت کوین تصمیم گرفتند این محدودیت حجم هر بلوک را تغییر دهند تا به این ترتیب جلوی اقداماتی نظیر حملات خرابکارانه در زمان پایین بودن قیمت بیت کوین را بگیرند. تا سال ۲۰۱۵ که ارزش بیت کوین صعودی بود، اندازه متوسط هر بلوک به ۶۰۰ بایت رسید. در این زمان کاربران متوجه شدند که افزایش حجم اطلاعات موجود در هر بلوک موجب کاهش سرعت پردازش آن می‌شود.

تفاوت‌ بیت کوین و بیت کوین کش

بیت کوین کش از نظر ساختاری بسیار مشابه بیت کوین است. زیرا که بیت کوین کش حاصل انشعاب از بیت کوین است. با این حال بیت کوین کش تفاوت‌ها و در واقع برتری‌هایی نسبت به بیت کوین دارد که مهم‌ترین‌شان عبارتند از:

  • اندازه بلوک به ۸ مگابایت افزایش یافته است.
  •  Segwit نخواهد داشت.
  •  ویژگی replace by fee که برای انجام تغییر در مواردی مثل میزان کارمزد در صف تایید است را ندارد.
  •  در برابر حمله‌های بازپخش و تکرار (replay attack) مقاوم است.
  •  بیت کوین کش راهکاری برای کاهش سختی شبکه دارد.
  •  کارمزد کمتری برای تراکنش نسبت به بیت کوین دارد.
  •  زمان تایید تراکنش در بیت کوین کش کوتاه‌تر (حدود ۱۰ دقیقه) است.
معرفی ارز بیت کوین کش

تفاوت بیت کوین کش با بیت کوین کلاسیک

در بیت کوین کش حجم هر بلوک به ۸ مگابایت افزایش یافته است، در حالی که این حجم برای بیت کوین به ۱ مگابایت محدود می‌شود. بیت کوین کش همچنین کد موسوم به «سگ‌ویت» (SegWit) را حذف کرده است. بر اساس این کد، با حذف بخشی از تراکنش، فضایی در هر بلوک آزاد می‌شود. هدف بیت کوین کش افزایش تعداد تراکنش‌هایی است که می‌تواند مورد پردازش قرار گیرد. طرفداران بیت کوین کش امیدوارند این تغییر به این ارز دیجیتال امکان رقابت با رقبایی نظیر پی‌پل و یا ویزا را بدهد.
از آنجا که حجم بلوک‌ها در بیت کوین کش افزایش یافته است، شاید ماینرهای خرده‌پا نتوانند در زمینه استخراج این ارز دیجیتال مشارکت کنند و در نتیجه این امکان فقط در انحصار شرکت‌های بزرگ‌تری که از توان پردازشی بالاتری برخوردارند قرار گیرد. همچنین بعید نیست که بیت کوین کش خودش با یک هارد فورک روبرو شود.

بیت کوین ABC

این آپدیت در نقشه‌ی راه (Roadmap) بیت‌کوین کش از پیش مشخص شده بود. نام این پروتکل BCHABC بوده و به نظر می‌رسد اکثر جامعه‌ی بیت کوین کش، از جمله توسعه‌دهندگان اصلی از این زنجیره پشتیبانی می‌کنند. پروتکل BCHABC توسط جیهان وو از چهره‌های شناخته شده بیت مین (Bitmain) است، حمایت می‌شود.

بیت‌کوین SV (ساتوشی ویژن)

اسم این پروتکل BCHSV است. این جهت‌گیری توسط کریگ رایت مطرح شد که بسیاری آن را با عنوان «ساتوشی قلابی» مورد انتقاد قرار داده‌اند. زنجیره‌ی BCHSV از قوانینی که ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر بیت‌کوین ارائه کرده بود، پیروی می‌کند.
تفاوت اصلی BCHSV و BCHABC در برخی تغییرات خلاصه شده که در آینده پروتکل رخ خواهد داد؛ بطوریکه دسته اول اعتقاد دارند که پروتکل بیت کوین باید به قوانین و ساختارهای اولیه معرفی شده در وایت پیپر ساتوشی برگردد، اما بیت کوین ABC به دنبال فاصله گرفتن هرچه بیشتر از پروتکل اولیه بیت کوین و اعمال تغییرات اساسی در آن است. این دقیقاً موضوعی بود که سبب ایجاد جدایش در جامعه بیت کوین کش شد.

معرفی ارز بیت کوین کش

امکانات بیتکوین کش

اول اینکه اندازه بلاک به ۸MB میرساند.
دوم، محافظت در برابر حملات تکرار شونده و محو کننده. امضای تراکنش به کلی متفاوت و بلاک منشعب شده دارای اندازه بیش از ۱MB است.
سوم، ارائه سختی تایید کار (proof-of- work) سریعتر در مقایسه با بازه زمانی تطبیقی بیتکوین که در سال ۲۰۱۶ برای یک بلاک نرمال به کار گرفته شد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (1 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *