اخبار ارزدیجیتال خبر

یک شاخص تکنیکال که نشان از آغاز روند نزولی بلندمدت بیت کوین دارد.

هم‌زمان با افزایش فشار فروش در بازار ارزهای دیجیتال و تغییر قابل‌توجه وضعیت برخی از شاخص‌های تکنیکال، چشم‌انداز صعودی بلندمدت بیت کوین در معرض خطر از دست دادن اعتبار خود قرار گرفته است؛ اتفاقی که تا حد زیادی تحت‌تأثیر عوامل کلان اقتصادی است.

به گزارش کوین دسک، هیستوگرام شاخص مکدی (MACD) در نمای یک‌ماهه بازار «بیت کوین/ دلار» به‌تازگی به زیر محور میانی یا همان سطح صفر رسیده است. تحلیل‌گران این اتفاق را یک نشانه نزولی در نظر می‌گیرند که می‌تواند برای بلندمدت منجر به تغییر روند بازار از صعودی به نزولی شود.

کیتی استاکتون (Katie Stockton)، بنیان‌گذار شرکت تحلیلی فیرلید استراتجیز (Fairlead Strategies)، در یادداشت تحقیقاتی اخیر خود نوشته است:

یک سیگنال تأییدنشده فروش در شاخص مکدی به چشم می‌خورد که اگر در ادامه تأیید شود و با شکسته‌شدن حمایت ۳۷,۴۰۰ دلاری همراه باشد، احتمال شکل‌گیری چشم‌انداز نزولی بلندمدت را تقویت می‌کند.

در حال حاضر، بیت کوین با قیمتی پایین‌تر از ۳۷,۴۰۰ دلار معامله می‌شود. اوایل ماه نیز یکی از حمایت‌های کلیدی قیمت از دست رفته بود. هیستوگرام مکدی باید تا پایان روز دوشنبه قرمز (در ناحیه منفی) باقی بماند تا بتوان این سیگنال فروش را تأیید کرد.

آخرین باری که مکدی ماهانه وارد ناحیه منفی شده بود، به ژوییه سال ۲۰۱۸ (تیر ۹۷) باز می‌گردد. قیمت بیت کوین در ماه‌های پس از آن بیش از نصف ارزش خود را از دست داد و از اوج ۲۰,۰۰۰ دلاری به ۳,۵۰۰ دلار سقوط کرد.

یک شاخص تکنیکال که نشان از آغاز روند نزولی بلندمدت بیت کوین دارد
مقایسه وضعیت کنونی شاخص مکدی با سال ۲۰۱۸

برخی از کارشناسان معتقدند از آنجایی که میانگین‌های متحرک با تأخیر سیگنال می‌دهند و شاخص‌های تکنیکالی نظیر مکدی هم بر اساس نوسانات آنها تغییر می‌کنند، عوامل فاندامنتال یا کلان اقتصادی برای تحلیل قیمت‌ها قابل‌اعتمادتر هستند. از بد ماجرا، در حال حاضر عوامل فاندامنتال هم بیشتر به سمت کاهش قیمت‌ها سنگینی می‌کنند.

افزایش نرخ بهره بانکی و تأثیرات آن بر قیمت بیت کوین

بازار بیت کوین در آستانه شروع سومین ماه نزولی متوالی خود قرار دارد و این در حالی است که ترس معامله‌گران از سیاست‌های پولی انقباضی هم رو به افزایش است. بیت کوین هم‌اکنون حوالی ۳۷,۰۰۰ دلار معامله می‌شود که نشان می‌دهد قیمت از ابتدای ژانویه (دی) ۲۰ درصد سقوط کرده است. همان طور که از داده‌های بازار پیداست، بازدهی بیت کوین برای ماه‌های دسامبر (آذر) و نوامبر (آبان) هم به‌ترتیب منفی ۱۹ و منفی ۷ درصد بوده است.

نوئله آکسون (Noelle Acheson)، از کارشناسان مجموعه جنسیس گلوبال تریدینگ (Genesis Global Trading)، به‌تازگی در لینکدین خود نوشته است:

اصلاح اخیر بازار تحت‌تأثیر عوامل کلان اقتصادی و به‌طور مشخص [نگرانی از] کاهش نرخ بهره بانکی در آمریکا و برنامه بانک مرکزی این کشور برای کاهش سرعت چاپ و عرضه دلار است. همبستگی ۶۰ روزه بین قیمت بیت کوین و شاخص سهام «S&P500» در پایان سال ۲۰۱۷ حدوداً صفر درصد بود. اکنون اما این رقم به ۶۵ درصد رسیده است.

چهارشنبه هفته گذشته، بانک مرکزی آمریکا برای برنامه خود را برای حذف محرک‌های پولی مربوط به دوران همه‌گیری کرونا، تنظیم کرد. از آن زمان تاکنون، تعداد زیادی از بانک‌های وال‌استریت از جمله گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، پیش‌بینی کرده‌اند که فدرال رزرو برای سال جاری ۵ مرتبه نرخ بهره بانکی را افزایش خواهد داد. بازار هم انتظار دارد نرخ بهره هر بار ۰.۲۵ درصد افزایش پیدا کند. رافائل باستیک (Raphael Bostic)، رئیس دفتر فدرال رزرو در شهر آتلانتا آمریکا، روز جمعه گفته بود که ممکن است بانک مرکزی این کشور با افزایش ۰.۵ درصدی نرخ بهره در ماه مارس (اسفند) همه را غافل‌گیر کند.

در حال حاضر گمانه‌زنی‌ها بیشتر به این سمت متمایل است که سایر بانک‌های مرکزی جهان هم ممکن است از سیاست‌های فدرال رزرو پیروی کنند؛ موضوعی که می‌تواند شرایط را برای بیت کوین و دیگر دارایی‌های با ریسک سرمایه‌گذاری بالا، پیچیده‌تر کند.

با افزایش قیمت کالاها و خدمات در سراسر جهان، بانک‌های مرکزی هم احتمالاً دلیل خوبی برای افزایش نرخ بهره بانکی و حفظ ارزش پول خود در برابر دلار خواهند داشت. بالابودن ارزش پول یک کشور در بازارهای جهانی، هزینه‌ واردات را کاهش داده و به کنترل تورم کمک می‌کند.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
رای بدهید post
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *