تحلیل وضعیت استخراج بیت کوین؛ فروش ماینرها تا چه حد بر قیمت تأثیر میگذارد؟
سقوط قیمت بیت کوین در چند ماه اخیر باعث شده است تا برخی از ماینرهای این ارز دیجیتال برای تأمین هزینههای فارم استخراج خود، اقدام به فروش واحدهای استخراجشده کنند. آنطور که از آخرین آمارها پیداست، موجودی بیتکوین ماینرها بهتازگی به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۱ رسیده است؛ اما این فروش گسترده تا چه حد بر قیمت بیت کوین و آینده بازار تأثیر میگذارد؟
به گزارش کریپتو اسلیت، حتی با در نظر گرفتن نوسانات معمول در قیمت ارزهای دیجیتال، باز هم باید گفت این بازار اخیراً ماههای بسیار پرنوسانی را پشت سر گذاشته است. سال میلادی جاری با افزایش تورم آغاز و کمی بعد با جنگ روسیه و اوکراین دنبال شد؛ موضوعی که قیمت بیت کوین را از اوج ۵۰٬۰۰۰ دلاری پایان سال ۲۰۲۱ به سطوح پایینتر کشاند. این رویدادهای پیدرپی روی صنعت استخراج بیت کوین هم تاثیر منفی داشته است.
صنعت استخراج بیت کوین بهشدت رشد کرده و باعث افزایش رقابت در این حوزه شده است. همین موضوع هش ریت را به سطوح پایداری رسانده که تا به امروز دیده نشده بود. با این حال، این قیمتهای پایین سودآوری استخراج بیت کوین را تحتتأثیر قرار داده و به همین خاطر ذخیره ماینرهای بیت کوین کاهش پیدا کرده است و به احتمال زیاد برخی از آنها برای پوشش هزینههای روزانه خود اقدام به فروش کردهاند. علاوه بر این، میتوان با تجزیه و تحلیل توزیع فعلی هش ریت میان کشورهای مختلف، تأثیرات ممنوعشدن ارزهای دیجیتال در چین را مشاهده کرد.
هش ریت در واقع قدرت پردازشیای است که ماینرها به حفظ امنیت ساختار مبتنی بر اثبات کار بلاک چین بیت کوین اختصاص میدهند. از این قدرت پردازشی برای حل الگوریتمهای رمزنگاری (که در شبکه بیت کوین SHA-256 است)، پردازش تراکنشها و رسیدن به اجماع در بلاک چینهای مبتنی بر اثبات کار استفاده میشود. تحلیلگران از هش ریت بهعنوان شاخصی برای سنجش میزان امنیت یک شبکه استفاده میکنند؛ زیرا هرچه هش ریت بیشتر باشد، به دست آوردن کنترل ۵۱ درصد از منابع شبکه برای یک مهاجم سختتر میشود.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میشود، هش ریت بیت کوین طی چند سال گذشته افزایش یافته است و در حال حاضر اوجهای جدیدی را در سطح ۲۰۰ میلیون تراهش بر ثانیه (TH/s) به ثبت میرساند. این موضوع تا حدی به دلیل محبوبیت روزافزون صنعت ارزهای دیجیتال و مؤسساتی است که مایل به مشارکت در این بازارِ در حال تحول هستند. با افزایش هش ریت، رقابت برای استخراج بیت کوین افزایش و سودآوری صنعت استخراج برای ماینرهای کنونی کاهش مییابد.
نمودار زیر موجودی آدرسهای متصل به استخرهای استخراج بیت کوین را نشان میدهد. به نظر میرسد ماینرهای بیت کوین از ابتدای سال ۲۰۲۲ در حال فروش و کاهش موجودی آدرسهای خود بودهاند. موجودی ماینرهای بیت کوین در حال حاضر به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۱، یعنی ۱.۹۵ میلیون واحد رسیده است.
همان طور که در تصویر بالا بهوضوح مشاهده میشود، ذخایر بیت کوین ماینرها بهطور قابلتوجهی کاهشیافته است که احتمالاً این موضوع ارتباط مستقیمی با افزایش شدید هش ریت دارد. افزایش هشریت به معنای فضایی با رقابت بیشتر است که سود ماینرها را کاهش میدهد. بهطور مشابه، کاهش قیمت بیت کوین هم فشار بیشتری بر ذخایر ماینرها وارد میکند.
با توجه به این مسائل، میتوان گفت ماینرها احتمالاً به این خاطر موجودی بیت کوین خود را کاهش میدهند تا توانایی پوشش هزینههای عملیاتی کوتاهمدت خود را داشته باشند.
ماینرهایی که سالها بیت کوینهای خود را هولد میکردند، اکنون ممکن است همچنان بتوانند بر قیمت آن تأثیر بگذارند. با این حال، دادههای تازه نشان میدهد که از میزان اثرگذاری فروش مانیرها بر قیمت بیت کوین، کاسته شده است. سهم ماینرها از حجم معاملات درونشبکهای هم بهطور مداوم کاهش یافته و در حال حاضر حدود ۰.۹۷ درصد از کل تراکنشهای بلاک چین بیت کوین با کیف پول ماینرها در ارتباط است؛ یعنی ماینرها اخیراً بیت کوینهای کمتری در شبکه جابهجا میکنند.
جدای از کاهش موجودی ماینرها، پس از آنکه در تابستان گذشته چین استخراج بیت کوین را ممنوع کرد، این صنعت تغییرات عمدهای را پشت سر گذاشته است.
استخرهای استخراج قدرت پردازشی ماینرهای مختلف را جمع میکنند تا شانس بیشتری برای دریافت پاداش بلاکهای شبکه داشته باشند و درآمد قابلپیشبینی آنها افزایش یابد.
نمودار بالا توزیع هش ریت استخرهای استخراج را در طول زمان نشان میدهد. با وجود گذشت ۹ ماه از ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال در چین، اثرات آن همچنان مشهود است. استخرهای استخراج بیت کوین بایننس و هوبی (Huobi) که قبلاً از اهمیت بالایی برخوردار بودند، اکنون بهطور کامل ناپدیدشدهاند و در حال حاضر، هر دو سهمی صفر درصدی از کل توزیع هش ریت شبکه بیت کوین دارند. سقوط استخرهای استخراج مرتبط با چین، فضا را برای رشد استخرهای جدید فراهم کرد. در بین آنها، استخر فاندری یواسای پول (Foundry USA Pool) با استخراج ۲٬۲۶۷ بلاک در ۹۰ روز گذشته فعالترین استخر بیت کوین بوده است.
درگذشته، منطقه مغولستان داخلی چین مرکز اصلی استخراج داراییهای دیجیتال بود. بلافاصله بعد از سختگیریهای این کشور، شرکتهای فعال در این حوزه از چین فرار و به کشورهای دیگر مهاجرت کردن؛ ایالت تگزاس یکی از ذینفعان اصلی این مهاجرت بود.
به دنبال این اتفاق، شهرهایی مانند دِنتون تگزاس که پس از طوفان ویرانگر زمستانی خسارتهای زیادی را متحمل شد، تأثیر مثبت مهاجرت ماینرها را احساس کردند. مؤسسه کور ساینتیفیک (Core Scientific) که سهام آن بهصورت عمومی در بازار بورس عرضه شده، اخیراً قراردادی برای استفاده از برق نیروگاه گاز طبیعی دنتون به منظور استخراج بیت کوین امضا کرده است و در ازای آن در بازپرداخت وام این شهر، به دنتون کمک خواهد کرد.
در نهایت، علیرغم کاهش قابلتوجه ذخایر ماینرها در طول سالهای گذشته، باید گفت فشار فروش آنها بهقدری نیست که بتواند تأثیر منفی بر قیمت بیت کوین داشته باشد. محتملترین دلیل برای کاهش ذخیره بیت کوین ماینرها، نیاز آنها به پوشش هزینههای عملیاتی است و کاهش قیمت در کنار افزایش هش ریت نیز شرایط را تا حدی برای آنها سخت کرده است. علاوه بر این، ۹ ماه بعد از ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال در چین، همچنان پیامدهای این اقدام در سرتاسر این صنعت احساس میشود.
استخر آمریکایی فاندری یواسای پول، در طول ۹۰ روز گذشته برای اولین بار بیشترین سهم را از استخراج بلاکهای شبکه بیت کوین داشته است. در نهایت، به نظر میرسد ایالاتمتحده با اتخاذ سیاستهای جدید مسیری را در پیشگرفته است که این کشور را به رهبر صنعت استخراج بیت کوین تبدیل میکند.
نظرات(0)
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافیهای متمرکز خارجی
صرافی کوینکس
نیاز به ip خارج ایران:دارد
واریز و برداشت ریالی:ندارد
اپلیکیشن موبایل:دارد
حداقل مبلغ معامله:5 دلار
تعداد رمز ارزها:بیشتر از 460 ارز
برای ثبت نام در صرافیهای بین المللی که نیاز به ip خارج از ایران دارند، بهتر است از ip ثابت استفاده کنید.