راه حل های موثر برای پس انداز پول

چند روش ساده و موثر برای پس انداز کردن پول

آخرین بروزرسانی:01 اردیبهشت 1399

1. تمامی مخارجتان را ثبت کنید

گام اول در پس انداز پول این است که بدانید چقدر پول خرج می کنید. برای یک ماه تمامی خرجهایتان را ثبت کنید. بدین شکل که بهای هر چیزی حتی هر لیوان چای، هر نخ سیگار، روزنامه و هر هله هوله ای که عصرها می خورید برای کل یک ماه ثبت کنید. بر اساس آنچه ثبت کرده اید ارقام مخارج تان را بر اساس طبقه بندیشان سازماندهی کنید: بنزین، خواروبار، حمل و نقل و در آخر هزینه کل هر یک از آنها را ثبت کنید.

2. یک روز در هفته را «روز بدون خرج‌کردن» بنامید

هفته‌ای یک شب را بدون هیچ‌ خرجی تعیین کنید و فقط داخل منزل دور هم لذت ببرید. اگر عادت دارید هر روز بیرون غذا بخورید، این بار داخل منزل غذا تهیه کنید، فیلم ببینید و نهایتا در پارک پیاده‌روی کنید.

3. بودجه بندی کنید

حال که تصویر واضحی از مخارج تان در یک ماه دارید، می توانید برای مخارج تان بودجه بندی کنید.خرج هایتان را محدود کنید و مطمئن شوید که پول برای روز مبادایتان کنار گذاشته اید. به خاطر داشته باشید که بودجه بندی تان شامل تمامی مخارج تان شود مخارجی که معمولاً واقع می شوند ولی نه هر ماه مانند هزینه تعمیر و نگهداری ماشین.

4. برای پس اندازتان برنامه ریزی کنید

با توجه به دخل و خرج ماهانه تان، در داخل بودجه بندی پس اندازهایان را طبقه بندی کنید و تلاش کنید پس اندازتان حداقل 10 تا 15 درصد درآمد خالص تان باشد. اگر خرج هایتان اجازه نمی دهند که چندان پس انداز کنید، زمان آن است که از خرج هایتان بکاهید. قبل از اینکه بخواهید به زدن از خرج خانه و وسیله نقلیه تان برای پس انداز فکر کنید، دنبال کاستن از مخارجی غیر ضروری که می توانید کمتر بابت آن خرج کنید باشید مانند، تفریح، رستوران و مانند آن.

5. هدف هایتان را مشخص کنید

تعیین هدف های پس انداز شروع آن را بسیار راحتتر می کند. با این نکته تعیین کننده شور کنید که چقدر طول می کشد تا به هدف تان برسید. بعضی از آنها هدف کوتاه مدت هستند ( که معمولاً بین یک تا سه سال طول می کشند):

  • پس انداز برای مخارج فوق العاده که شامل مخارج شش ماه تا یک سال شما شود (مانند پس انداز برای بیکاری و وقایع ضروری دیگر)
  • پس انداز برای خرید ماشین
  • پس انداز برای سفر در تعطیلات
  • سرمایه گذاری بلند مدت که می تواند شامل چندین سال یا حتی  چندین دهه شود و می تواند شامل:
  • پس انداز برای بازنشستگی
  • پس انداز برای خرج تحصیل و دانشگاه فرزندان
  • پس انداز برای خرید خانه یا بازسازی خانه ی فعلی

6. قانون ۵۰/۲۰/۳۰ را حتما امتحان کنید

حالا که فهرست مخارج‌تان را نوشته‌اید می‌دانید که هر ۱۰۰۰ تومانی از پولتان کجا باید خرج شود و به این ترتیب با توجه به قاعده ۵۰/۲۰/۳۰ باید عمل کنید.

  • ۵۰ درصد: نیازهای ضروری: این نیازها شامل اجاره مسکن، غذا و قبوض آب و برق هستند.
  • ۲۰ درصد: تعهدات مالی: وام‌های دانشجویی، وام مسکن، بیمه یا سایر تعهدات مالی که دارید.
  • ۳۰ درصد: خریدهای شخصی: خرید هر آنچه که برایتان ضروری است را در این فهرست بنویسید

7. اولویت هایتان را مشخص کنید

موقعی که وقت پس انداز می شود،افراد مختلف اولویت های مختلفی دارند. پس عاقلانه است که تصمیم بگیرید که کدامیک از هدف های پس اندازهایتان بیشترین اهمیت را دارد. بخشی از این پروسه  تعیین مدت زمانی است که می توانید برای رسیدن به هدفتان صبر کنید و کنار گذاشتن ماهانه چه مقدار پول، به دستیابی به هدف تان کمک می کند. چنان که این کار را برای اهدافتان انجام می دهید، آنها را بر اساس اولویت شان مرتب کنید و بر مبنای بودجه ی ماهانه ی تان مبلغ آن را کنار بگذارید. به خاطر داشته باشید که رتبه بندی اولویت ها بدین معنی است که شما انتخاب کرده اید. اگر می خواهید بر پس انداز دوران بازنشستگی تمرکز کنید، اهداف دیگران تان در حاشیه قرار خواهد گرفت در حالیکه مطمنئن هستید به مهم ترین هدف هایتان خواهید رسید.

8. پس اندازهای متفاوت و راهبردهای سرمایه گذاری برای هدف های متفاوت

اگر برای اهداف کوتاه مدت سرمایه گذاری می کنید این روش های مطمئن را امتحان کنید:

  • افتتاح حساب کوتاه مدت عادی
  • افتتاح حساب بلند مدت که نرخ بهره بالاتری از حساب های عادی دارد

برای سرمایه گذاری های بلند مدت:

  • خرید بیمه های عمر و سرمایه گذاری
  • خرید سهام و اوراق مشارکت

9. بر رشد پس اندازتان نظارت کنید

هر ماه رشد پس اندزتان را بررسی کنید. این کار نه تنها به تثبیت برنامه پس اندازتان کمک خواهد کرد، بلکه همچنین بی پردن تان به مشکلات و رفع فوری آن کمک خواهد کرد. این روشهای ساده ی پس انداز پول، ممکن است حتی این انگیزه را به شما بدهد که بیشتر پس انداز کنید و سریع تر به هدفتان برسید.

10. ناهارتان را سر کار ببرید

حتما خیلی‌ها را دیده‌اید که ناهارشان را با خود به سر کار می‌برند؛ یا به این دلیل که دست‌پخت همسر یا مادرشان را با هیچ‌چیز عوض نمی‌کنند و یا می‌خواهند پول غذا را پس‌انداز کنند.مثلا اگر یک ظرف غذای بیرون ده هزار تومان برای‌تان تمام می‌شود و غذای داخل منزل پنج هزار تومان، حساب کنید با خوردن غذای خانگی در طی سال چه مقدار پس‌انداز خواهید کرد.

11. دنبال تفریحات رایگان باشید

یکی از سخت‌ترین بخش‌های بودجه‌بندی و پس انداز کردن پول این است که بعد از اختصاص پول کافی برای هزینه‌های ماهیانه به فهرست بودجه بندی نگاه کنید و ببینید چیز زیادی برایتان نمانده است.
خب این خیلی بد است امانباید باعث شود شما از تفریحات خود غافل شوید. تفریح کردن هم خوب است اما نباید باعث شود شما به حساب پس اندازتان دستبرد بزنید! پس باید چه کار کرد؟ از تفریحات رایگان بهره برد. مثلا به جای رفتن به کنسرت گرانقیمت خواننده محبوب تان برنامه کوهنوردی بگذارید یا به جای رفتن به مجموعه ورزشی گرانقیمت با دوستان تان اطراف دریاچه چیتگر دوچرخه سواری کنید.

12. همه حقوقتان را خرج نکنید

هر ماه 10 تا 20 درصد از حقوق دریافتی تان را کنار بگذارید و این کار را در هر ماه ادامه دهید تا پس اندازتان افزایش یابد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (1 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *