آموزش تریدینگ

آموزش‌‌های تکنیکال تریدینگ

آخرین بروزرسانی:25 مهر 1402

بسیاری از افراد امروزه برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال و شروع کسب درآمد از این حوزه تریدینگ یا معامله‌گری را در پیش می‌گیرند. این روش یکی از بهترین راه‌های درآمدزایی در مدت‌زمانی کوتاه است؛ اما به مهارتی بالا و سرمایه اولیه نیاز دارد. برای اینکه بتوانید به یک تریدر ماهر تبدیل شوید و معاملات موفقی در این بازار داشته باشید در ابتدا باید با روش‌های تحلیل جهت ورود به بازار ارزهای دیجیتال آشنا شوید. یکی از این روش‌ها که پیچیدگی کمتری هم دارد تحلیل تکنیکال است. آموزش این روش برای تریدینگ به معنای آموزش الفبای معامله‌گری است. این مقاله نیز به عنوان یک راهنما در رابطه با آموزش‌های تکنیکال تریدینگ به شما کمک خواهد کرد تا در این بازار از سایر رقبای خود پیشی بگیرید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال یا Technical Analysis را می‌توان به عنوان یک‌رشته معاملاتی معرفی کرد که برای تجزیه و تحلیل بازارهای مالی مختلف مانند بازار سهام، طلا، فارکس و به ویژه بازار ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. با روش تحلیل تکنیکال می‌توان تمامی اتفاقات گذشته مانند قیمت، سرعت تغییر قیمت، حجم ترید و مواردی از این قبیل را از روی نمودار به طور دقیق آنالیز کرد و از این طریق یک پیش‌بینی برای آینده بازار مالی داشت. در حقیقت تحلیل تکنیکال را می‌توان تحلیل بر اساس قیمت‌ها دانست.

هدف استفاده از تحلیل تکنیکال چیست؟

افراد با کمک تجزیه و تحلیل و آنالیز گذشته یا همان تحلیل تکنیکال به نموداری از قیمت با تعدادی الگوهای قیمتی می‌رسند که با توجه به آنها می‌توان گفت اصل و اساس تحلیل تکنیکال در سه مفهوم زیر خلاصه شده است:

  • همه چیز بر اساس قیمت پایه‌گذاری می‌شود.
  • تاریخ تکرار خواهد شد.
  • تغییر قیمت‌ها نیز بر اساس الگوها است که علت این موضوع بیشتر با احساسات تریدرها مرتبط است.

بگذارید این مفاهیم را به زبان ساده‌تری برایتان دهیم تا بهتر آن را درک کنید. فرض کنید که قیمت یک ارز دیجیتال مانند بیت‌کوین به طور ناگهانی رشد زیادی می‌کند. ترس از دست دادن سرمایه سبب شده تا افراد زیادی درصدد فروش سرمایه خود برآیند. در چنین شرایطی تحلیل تکنیکال به ما می‌گوید که با این حجم از فروش ارز قیمت‌ها روند نزولی پیدا خواهند کرد؛ بنابراین شما به وسیله تحلیل تکنیکال می‌توانید رفتار سرمایه‌گذارانی که قیمت‌های بازار را هدایت می‌کنند، بهتر درک کنید.

آموزش‌ تکنیکال در تریدینگ

ما برای اینکه بتوانیم در زمینه سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال حرفه‌ای شویم لازم است آموزش‌های گوناگونی را ببینیم و در این مورد اطلاعات جدیدی کسب کنیم. یکی از این آموزش‌ها، آموزش تکنیکال تریدینگ است. با توجه به اینکه که تحلیل تکنیکال تریدینگ یک حوزه بسیار بزرگ است نمی‌توان در یک مقاله به آموزش آن پرداخت؛ اما باید بدانید که یادگیری این مفاهیم برای ورود به بازارهای مالی مختلف و معاملات تا چه اندازه ضروری است؛ بنابراین برای اینکه کورکورانه کاری را انجام ندهیم بهتر است با تعدادی از این آموزش‌ها آشنا شویم که از مهمترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اصول اولیه را بیاموزید

بهتر است قبل از هر آموزشی برای یادگیری روش تحلیل تکنیکال جهت اخذ تصمیمات تجاری مهم، اصول این رشته و مفاهیم اصلی آن را درک کنید. این کار با خواندن کتاب، گذراندن دوره‌های آنلاین یا آفلاین، یا مطالعه از طریق وب‌سایت‌های آموزشی و یا شرکت در سمینارهایی که این موضوعات را پوشش می‌دهند، به بهترین شکل ممکن انجام خواهد شد؛ بنابراین قبل از شروع آموزش به صورت جدی، این منابع را به عنوان مقدمه‌ای برای تحلیل تکنیکال به کار ببرید.

حجم معاملات در تحلیل تکنیکال

اولین مورد از آموزش‌های تکنیکال تریدینگ حجم است که اغلب به تعداد ارز، سهام و یا قراردادهایی که در یک بازه زمانی مشخص، معمولاً در طی یک روز، معامله می‌شوند، گفته می‌شود. حجم از یکی شاخصه‌های مهم تحلیل تکنیکال است و برای تأیید روندها و الگوها به کار برده می‌شود. این بدین معناست که هر گونه حرکت قیمت‌ها به سمت بالا یا پایین با حجم نسبتاً زیاد، قوی‌تر خواهد بود. حجم معاملات را می‌توان معیاری برای تست قدرت خریداران و فروشندگان دانست که می‌تواند در مقدار ریسک معاملات مؤثر باشد.

سطوح حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت را می‌توان از کاربردی‌ترین اصطلاحات در حوزه تحلیل تکنیکال دانست که تا به حال شنیده‌اید. این حمایت در اثر وصل کردن کف‌ قیمت‌ها و مقاومت با وصل کردن سقف‌های قیمتی، به دست می‌آید. در نزدیکی سطح مقاومت، به علت یکسان بودن قدرت عرضه و تقاضا، قیمت محصول تمایلی به رشد بیشتر ندارد. سرانجام فروشندگان به خریداران غالب شده و ما اصلاح قیمت‌های زیادی را خواهیم دید.

خط روند

تغییرات قیمت در بازار را می‌توان بر اساس این شاخص دانست. پس به نوعی تمامی ابزار و شاخصه‌های دیگر در راستای بررسی خط روند هستند. این شاخص در طی بازه‌های زمانی متفاوت مشخص خواهد شد و می‌توان آن توسط روش‌های مختلف مشخص کرد.

الگوهای قیمتی

در تحلیل تکنیکال، قیمت بیشتر به وسیله الگوهای قیمتی مشخص می‌شود. طبق تعاریف نیز این الگوها، حالت و نوعی پیکربندی قابل تشخیصی از تغییرات قیمت است که از قدیم شاهد تکرار آن بوده‌ایم. الگوهای قیمتی همچنین با استفاده از یک سری نمودارها و یا منحنی رسم شده و معمولاً جهت تشخیص روند بازار استفاده می‌شوند. این الگوها به دو صورت ادامه‌دهنده و بازگشتی وجود دارند. الگوهای ادامه‌دهنده، الگوهایی هستند که معمولاً پس از تشکیل آنها، روند قبلی بازار را ادامه خواهند داد؛ اما الگوهای بازگشتی به الگوهایی گفته می‌شود که اغلب پس از تشکیل آنها، روند بازار تغییر می‌کند.

تعدادی از مهم‌ترین الگوهای قیمتی عبارت‌اند از:

  • الگوی پرچم
  • الگوی مثلث
  • الگوی کف و سقف
  • الگوی فنجان
  • الگوی سر و شانه

نقش اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

اندیکاتورها یکی از ابزاری است که در تحلیل تکنیکال تریدینگ به مجموعه‌ای از داده‌های قیمت و حجم معاملات را در فرمول‌های خاصی قرار داده و با استفاده از نتیجه که به صورت مختصات یک نقطه است یک نمودار راهنما تشکیل می‌دهند. این نمودارها با کمک محاسبات ریاضی بر پایه قیمت و حجم گذشته یک اوراق بهادار مانند بیت‌کوین برای پیش‌بینی روند بازار در آینده تهیه می‌شوند. تحلیلگران بازار می‌توانند با مشاهده این نشانگرها نمودار قیمتی را راحت آنالیز کنند.

تریدینگ ویو

سایت تریدینگ ویو به عنوان یک محیط کاملاً حرفه‌ای و رایگان برای تجزیه و تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی و جهانی مختلف مانند بازارهای سهام، معاملات، تمامی شاخص‌های اصلی، بورس فارکس و ارزهای دیجیتال در اختیار تمامی تریدرها قرار گرفته است. TradingView ابزار تحلیلی است که هم افراد حرفه‌ای و هم افراد مبتدی قادرند به کمک آن اندیکاتورها را شخصی‌سازی کرده و از آن‌ها به نمودار قیمتی برسند. این اندیکاتورها می‌توانند شامل موارد مختلفی مثل الگوها، خطوط و اشکالی باشند که روزانه میلیون‌ها معامله‌گر از آنها استفاده می‌کنند..

سخن پایانی- آموزش ارز دیجیتال

به طور خلاصه تحلیل تکنیکال، یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها در بازارهای مالی است که امروزه در سراسر دنیا طرف‌داران زیادی پیدا کرده است. هدف از این روش این بوده که به شما کمک کند تا در چارت تریدینگ تصمیمات درست‌تری بگیرید و معاملات سودمندی داشته باشید. به کمک آموزش‌های تکنیکال در تریدینگ می‌توان فرصت‌های معاملاتی زیادی را به دست آورد که با استفاده از آنها شما قادرید سودهای زیادی کسب کرده و سرمایه خود را بیشتر کنید. در این مقاله نیز ما سعی کردیم این شیوه را صورتی کاملاً مقدماتی و خلاصه آموزش دهیم. پس برای جزئیات دقیق‌تر می‌توانید در انواع دوره‌ آموزش ارز دیجیتال ، شرکت کنید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
1/5 - (1 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *