کیف پول الکترونیکی چیست

کیف پول الکترونیکی چیست؟

آخرین بروزرسانی:27 دی 1400

کیف پول الکترونیکی به یک دستگاه الکترونیکی یا یک سرویس آنلاین گفته می‌شود که به شخص این امکان را می‌دهد تا تراکنش الکترونیکی انجام دهد؛ که می‌تواند شامل خرید اقلام از یک فروشگاه به صورت آنلاین با استفاده از یک کامپیوتر یا یک گوشی هوشمند باشد. حساب بانکی فرد نیز می‌تواند به کیف پول الکترونیکی متصل باشد.
کیف پول الکترونیکی در پرداخت‌‏های بسیار خرد در سیستم‌‏های حمل و نقل عمومی به عنوان ابزاری برای پرداخت الکترونیک مورد استفاده واقع می‌‏شود.
مهم‌ترین هدف کیف پول امکان انجام پرداخت‌های خرد به صورت سریع و حذف مشکلات در دسترس نبودن پول خرد می‌باشد.درحال حاضر بانک هایی مثل ملت و تجارت این خدمت را ارائه می کنند.
این کیف پول های دیجیتالی از چندین فناوری از جمله برنامه های تلفن همراه، دستگاه های سخت افزاری، روش های امنیتی برای رمزگذاری را برای تجربه  پرداختی کاربر پسند، همراه و امن استفاده می کنند. فناوری هایی که برای کیف پول های دیجیتالی صورت می گیرد عبارتند از، ارتباط نزدیک زمین یا همان (NFC)، بلوتوث،RFID، وای فای و…که شرکت هایی که سیستم های پرداخت تلفن های همراه را ارائه می دهند شامل اپل ، گوگل ، سامسونگ ، پی پال و…هستند.

کیف پول دیجیتال چگونه کار می­ کند؟

ابتدا کاربر باید در یک کیف پول دیجیتال ثبت نام کنید. طریقه شناسایی مشتری به ارائه دهنده کیف پول دیجیتال بستگی دارد. به عنوان مثال، PayPal از کاربران خود می­خواهد تا در هنگام ثبت حساب PayPal، حساب بانکی و جزئیات کارت اعتباری خود را وارد کنند. سپس PayPal از این اطلاعات برای بررسی تأیید هویت مشتری استفاده می‌­کند. از سوی دیگر کیف پول دیجیتال رمزارزها به KYC نیاز ندارد. MyEtherWallet نمونه‌­ای از این مدل است.

کیف پول الکترونیکی چیست

قابلیت‌های کیف پول الکترونیک:

امکان پرداخت‌های خرد روزانه
امکان ادغام با کارت‌های بانکی و قابلیت پذیرش در شبکه شتاب
امکان استفاده در احراز هویت به عنوان کارت شناسایی
قابلیت ذخیره سازی اطلاعات و امتیازدهی
قابلیت استفاده به عنوان بن کارت‌های سازمانی
قابلیت استفاده به عنوان کارت تخفیف

حوزه‌های مصرف:

حوزه حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، تاکسی و دوچرخه …)
حوزه‌های خدمات بین شهری (قطار، اتوبوس‌های بین شهری، عوارض بین شهری و …)
حوزه‌های خدمات پارک و پارکینگ (حاشیه خیابان‌ها (پارکومترها)، پارکینگ‌های عمومی، پارکینگ‌های اختصاصی، ترمینال‌ها، سینما، مراکز خرید، کتابخانه‌ها و …)
حوزه‌های فرهنگی (تاتر، سینما، نمایشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و …)
حوزه‌های تفریحی و ورزشی (استخرها، سالن‌های ورزشی، پیست‌های تفریحی و …)
مراکز خرید خرد (دکه‌های روزنامه فروشی، سوپر مارکت‌ها، نانوائی‌ها و …)

انواع کیف پول الکترونیکی

کیف پول‌های بسته

شرکت‌هایی مثل: (Flipkart)، (Makemytrip) و (Bookmyshow) کیف پول‌های بسته را به مشتری‌های خود ارائه می‌کنند. در کشور ما عموما این خدمات در قالب کارت‌های هدیه ارائه می‌شود که مبالغ از قبل مشخصی در آنها قرار دارد.

پولی که در این کیف پول‌ها قرار دارد فقط می‌تواند در معاملاتی مورد استفاده قرار بگیرد که شرکت‌های مشابه دیگری هم آن کیف پول‌ها را صادر کرده باشند. کیف پول‌های بسته، حساب‌های آنلاینی هستند که در صورت لغو خرید کالا یا خدمات، پول به‌صورت اعتبار به حساب بازگردانده می‌شود. بعضی شرکت‌ها از این سپرده‌ها سود نیز به‌دست می‌آورند.

کیف پول‌های نیمه بسته

این نوع کیف پول‌ها بسیار عمومی‌تر هستند که نمونه‌های جهانی آن کیف پول‌هایی مثل: (Paytm Wallet) ،(Freecharge Wallet) ،(Citrus)،(venmo) هستند. بانک مرکزی برای صدور این گونه کیف‌ پول های الکترونیکی باید مجوز صادر کند. نمونه‌ی این کیف پول‌ها در داخل کشور اپلیکیشن جیبی‌مو است که شما می‌توانید در آن حساب کاربری خود را با استفاده از کارت‌های بانکی شارژ کنید و در خریدها از آن استفاده کنید.
از این کیف پول‌ها می‌توان در خریدهای آنلاین و آفلاین مثل خرید کالا و خدمات، خدمات مالی، پرداخت قبض‌ها و … استفاده کرد. البته می‌توان با بعضی فروشنده‌ها که قرارداد‌های مشخصی با صادر کننده کیف پول هم دارند، معامله کرد.
این کیف پول‌ها توسط مؤسساتی به‌جز بانک‌ها مدیریت می‌شوند،اما این مؤسسات موظف‌اند که این پول‌ها را با همکاری یک بانک، به‌صورت سپرده نگهداری کنند.

کیف پول‌های باز

این کیف پول‌ها را فقط از طریق بانک‌ها یا در همکاری با بانک‌ها می‌توان صادر کرد. از این کیف پول‌ها می‌توان در تمام تراکنش‌ها استفاده کرد و همچنین می‌توان از دستگاه‌های خودپرداز پول دریافت کرد. نمونه‌ی این کیف‌ها در داخل کشور همچنان در مراحل آزمایشی به سر می‌برد.

کیف پول الکترونیکی چیست

مزایای استفاده از کیف پول‌ الکترونیکی

سهولت استفاده

ایجاد یک کیف پول الکترونیکی تنها چند دقیقه طول می‌کشد. تنها کافی است که اپلیکیشن آن را دانلود کنید و طبق دستورالعمل آن، جزئیات حساب بانکی خود را به آن اضافه کنید. همان طور که پول نقد جای خود را به کارت بانکی داد، پرداخت از طریق موبایل جایگزین پرداخت از طریق کارت بانکی شده‌است و به مرور زمان فروشگاه‌های بیشتری از پرداخت‌های موبایلی پشتیبانی می‌کنند که به آنها اجازه می‌دهد تا کیف پول‌های الکترونیکی را بپذیرند. در زمان پرداخت تنها کافی است گوشی خود را نزدیک دستگاه پرداخت قرار دهید یا کد (QR) را اسکن کنید یا نام کاربری آن را در اپلیکیشن وارد کنید. بنابراین دیگر نیاز نیست چندین کارت خود را در همه‌جا همراه خود داشته باشید. تنها چیزی که نیاز دارید گوشی موبایل و دسترسی به اینترنت است.

امن و مطمئن

موقع استفاده از کیف پول الکترونیک، پول و اطلاعات شخصی شما در امنیت به سر می‌برند. همه اطلاعات شما به صورت رمزنگاری شده نگهداری می‌شود. اطلاعات حساب روی تلفن ذخیره نمی‌شود. برای تغییر و مشاهده اطلاعات باید رمز عبور را وارد کنید. این روش خیلی امن‌تر از حمل پول نقد یا کارت اعتباری همراه خودتان است.

سرعت

درست مثل سایر روش‌های پرداخت موبایلی، تراکنش‌های کیف پول الکترونیکی هم، به‌صورت لحظه‌ای روی می‌دهد و وقتی پرداخت تکمیل شد، تراکنش به‌صورت خودکار ذخیره می‌شود. همچنین می‌توانید با چند کلیک، پرداخت‌های آنلاین خود را نیز صورت دهید. تمام اطلاعات کارت‌های شما در کیف پول الکترونیک ذخیره می‌شود. وقتی می‌خواهید آنلاین خرید کنید نیازی نیست تا هر بار جزئیات اطلاعات حساب خود را وارد کنید.

ارتباط آسان با سایر حساب‌ها

استفاده از کیف پول الکترونیکی این قابلیت را به کاربر می‌دهد تا از حساب‌های مختلف خود به‌صورت یکجا استفاده کند. شما می‌توانید تمام حساب‌های بانکی خود را درون یک کیف پول الکترونیکی وارد کنید و مدیریت همه‌ی آن‌ها در اختیار داشته باشید. در این صورت، در کیف پول حقیقی خود هم فضای بیشتری خواهید داشت و نیازی به حمل کارت‌های اعتباری ندارید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (1 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *