مقایسه بازار ارز دیجیتال و فارکس
به گزارش آموزش بورس؛ در سال های اخیر گسترش خرید و فروش ارزهای دیجیتال در سراسر جهان افزایش یافته است. افزایشی که البته قادر به برابری با حجم معاملات انجام شده در بزرگترین بازار مالی جهان یعنی فارکس نیست. البته این روزها ارزش بازار کریپتو به دلیل قرار گرفتن اکثر ارزهای دیجیتال در روند نزولی نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.
در هر دو بازار ارزهای دیجیتال و فارکس، فرصت های بسیاری برای خرید و فروش و رسیدن به سود وجود دارد و ما در این مقاله قصد داریم این دو بازار پرطرفدار را با یکدیگر مقایسه کرده تا شما بتوانید بهترین تصمیم را برای سرمایه گذاری در این بازارهای مالی بگیرید.
فارکس و تاریخچه پیدایش آن
بازار بین المللی فارکس، محلی برای تجارت ارزها است. ارزهای فیات دنیا مثل یورو، دلار، فرانک، ین ژاپن، پوند و …. در این بازار با یکدیگر معامله می شوند.
البته اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم بیشتر از 170 ارز مختلف در بازار غیرمتمرکز فارکس خرید و فروش می شوند. تاریخچه داد و ستد ارز رایج کشورها به شکل امروزی به قرن نوزدهم میلادی برمی گردد، زمانی که اکثر کشورها برای تجارت به تبادل ارزها می پرداختند.
فارکس به شکل رسمی و امروزی آن در سال ۱۹۷۳ میلادی و با شروع سیستم شناوری نرخ ارزها به وجود آمد. از آن زمان تاکنون بانکها، کمپانی های بزرگ و تریدرهای حرفه ای مشغول کسب سود از این بازار هستند.
ارزهای دیجیتال و تاریخچه پیدایش آن
تاریخچه پیدایش ارزهای دیجیتال به سال 2009 میلادی و ساخت اولین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین برمی گردد.
از آن زمان تا کنون کوین های دیجیتال بسیاری ساخته شده اند و افراد بسیاری به امید افزایش قیمت این سکه های دیجیتال در آینده، به خرید و نگهداری از آنها می پردازند. کاری که هر چند به دلیل آینده مبهم رمزارزها با ریسک بسیار بالایی همراه است. در این بازار ارزهای رمزنگاری شده با یکدیگر و یا با ارزهای فیات مبادله می شوند.
فارکس برای سرمایه گذاری مناسب تر است یا ارزهای دیجیتال؟
برای پاسخ دادن به این سوال باید به مقایسه فارکس و ارزهای دیجیتال بپردازیم. افراد زیادی بر سر دوراهیفارکس یا ارزهای دیجیتال مانده اند و نمی دانند باید معامله کردن یا سرمایه گذاری در کدامیک از بازارها را شروع کنند.
تفاوت فارکس و ارزهای دیجیتال را می توان از جنبه های مختلف بررسی کرد اما به جرات می توان گفت عمده ترین تفاوت میان این دو بازار به میزان ریسک و نوسانات قیمت در آنها برمی گردد. نوساناتی که در بازار ارزهای دیجیتال ممکن است در عرض یک یا چند روز سرمایه افراد را به عدد صفر نزدیک کند. در جدول زیر ویژگی های بازار فارکس در برابر ارزهای دیجیتال به شکل خلاصه نشان داده است.
مقایسه فارکس و ارزهای دیجیتال از نظر آموزش
از آن جایی که فارکس قدمت بیشتری دارد و بزرگترین قطب های اقتصادی جهان در آن مشغول به فعالیت هستند، افراد زیادی در این بازار حرفه ای شده اند. به همین دلیل منابع معتبر آموزشی برای نحوه انجام معاملات فارکس به صورت جامع و کاربردی در دسترس همگان قرار دارد. در واقع استادان این رشته برای آموزش فارکس و انواع تحلیل ها مثل تحلیل تکنیکال و فاندامنتال با فاکتورهای مشخصی که تغییرات آنها قابل اندازه گیری است، استفاده می کنند.
این آموزشها مواردی مثل تحلیل تکنیکال کلاسیک، پرایس اکشن، مدیریت سرمایه، روان شناسی بازار، نحوه و زمان مناسب برای ورود به معامله و خروج از آن، نحوه کنترل ریسک و مطالب بسیار دیگری را در بر می گیرند.
در بازار رمزارزها اما به دلیل قدمت کم و نیاز به دانش تخصصی خاص در حوزه بلاک چین، دوره های آموزشی معتبری وجود ندارد.
مقایسه فارکس و ارزهای دیجیتال از نظر تحلیل فاندامنتال
در تحلیل فاندامنتال یا بنیادی فارکس، ارزش اقتصادی کشورها بر اساس یک سری فاکتورهای مشخص مثل نرخ تورم، بهره و بیکاری سنجیده می شود اما در بازار ارزهای دیجیتال، تریدرها برای تحلیل فاندامنتال باید وایت پیپر (White Paper) پروژهی بلاک چین ارز دیجیتال را مطالعه کنند که آن هم به دانش فنی خاصی نیازمند است و آموزش های معتبری برای آن در دنیا وجود ندارد به همین علت بسیاری از مردم نمی توانند ارزش ذاتی سکه های دیجیتال را محاسبه کنند و در اکثر مواقع فقط با توصیه دیگران اقدام به خرید و فروش این ارزها می کنند.
مقایسه فارکس و ارزهای دیجیتال از نظر نوسانات
یکی از دلایلی که اکثر تریدرهای حرفه ای بازار فارکس یا تبادل ارزهای خارجی را برای معامله کردن انتخاب می کنند میزان نوسانات کم در این بازار است. شاید فکر کنید میزان نوسانات کم سود مناسبی برای شما فراهم نمی کند اما واقعیت به گونه ای دیگر است.
در درجه اول باید به این نکته اشاره کنیم که نوسان کم به معنای ریسک کمتر است. در درجه بعدی باید به وجود لوریج یا اهرم معاملاتی در فارکس اشاره کنیم. وجود اهرم در معاملات فارکس که می توان آن را به عنوان نوعی وام در نظر گرفت، باعث شده تا افراد بتوانند با کمترین سرمایه ممکن بیشترین سود را به دست بیاورند. مثلا با اهرم ۱۰۰ و با سرمایه ۱۰ دلار می توان معاملاتی به ارزش ۱۰۰۰ دلار در فارکس انجام داد.
در شکل بالا می توانید میزان نوسانات در جفت ارز یورو به دلار با نماد EUR/USD (مهمترین جفت ارز در فارکس) و بیت کوین (مهمترین ارز دیجیتال) با نماد BTC را مشاهده کنید. در این نمودار از اندیکاتور ATR در قیمت های پایانی هفتگی استفاده شده است.
همان طور که می بینید میزان نوسانات در بیت کوین بیشتر است. این نوسانات در EUR/USD 1.1 تا 1.4 درصد و در BTC از 7.5 تا 25 درصد است.
شاید فکر کنید نوسان بیشتر بهتر است و تصور کنید که ممکن است در ظرف مدت یک هفته از بیت کوین 25 درصد سود بگیرید اما باید به این واقعیت نیز فکر کنید که ممکن است به جای سود، در مدت یک هفته 25 درصد ضرر کنید.
مقایسه فارکس و ارزهای دیجیتال از نظر سایر فاکتورهای مهم
- ارزهای فیات که در بازار فارکس معامله می شوند، کاملا پذیرفته شده هستند و مردم به صورت روزمره از آنها استفاده می کنند اما کریپتوکارنسی ها در بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته نشده اند و در موارد خیلی نادر هم اکنون کاربردی در تجارت ندارند.
- در حال حاضر کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال به کمتر از یک تریلیون دلار رسیده است در حالی که ارزش بازار فارکس در حدود هفت تریلیون دلار است.
- از آن جایی که حجم معاملات در فارکس بسیار بیشتر از بازار ارزهای دیجیتال است، میزان نقدینگی در فارکس بیشتر است.
- میزان ریسک از دست دادن سرمایه به علت نوسانات شدید قیمتی در بازار کریپتوکارنسی بسیار زیاد است (مثلا ارز دیجیتال لونا در عرض یک هفته بیش از 99 درصد کاهش قیمت داشت).
امیدواریم از این مقاله نهایت بهره را ببرید. اگر سوالی در مورد مقایسه بازار فارکس و ارزهای دیجیتال داشتید در قسمت کامنتها آن را مطرح کنید تا شما را راهنمایی کنیم.
همراه ما باشید در سودپلاس $
نظرات(1 )
One thought on “مقایسه بازار ارز دیجیتال و فارکس”
دیدگاهتان را بنویسید
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافیهای متمرکز خارجی
صرافی کوینکس
نیاز به ip خارج ایران:دارد
واریز و برداشت ریالی:ندارد
اپلیکیشن موبایل:دارد
حداقل مبلغ معامله:5 دلار
تعداد رمز ارزها:بیشتر از 460 ارز
برای ثبت نام در صرافیهای بین المللی که نیاز به ip خارج از ایران دارند، بهتر است از ip ثابت استفاده کنید.
ممنون از مقاله خوبتون