اخبار ارزدیجیتال خبر

ویتالیک بوترین: تِرا باید به فکر جبران خسارت هولدرهای کوچک باشد، نه نهنگ‌ها

ویتالیک بوترین، هم‌بنیان‌گذار شبکه اتریوم، معتقد است تیم تِرا باید در طرح پیشنهادی خود برای جبران خسارت هولدرها، سرمایه‌گذاران کوچک را در الویت قرار دهد. او گفته است هولدرهای کوچک «UST» گول سودهای غیرمنطقی سهام‌گذاری این استیبل کوین را خورده بودند.

به گزارش کوین تلگراف،‌ دوشنبه هفته گذشته، اکوسیستم ترا با یک مشکل اساسی و بی‌سابقه مواجه شده که قیمت لونا را به نزدیکی صفر رساند و پیوند قیمتی بین استیبل کوین UST و دلار آمریکا را از بین برد. در حال حاضر لونا با قیمتی حدود ۰.۰۰۰۲ دلار معامله می‌شود و ارزش ارز دیجیتال به‌اصطلاح باثبات UST هم به ۰.۱۶ دلار رسیده است.

در حالی که هولدرهای لونا و UST متحمل ضررهای سنگینی شده‌اند، جامعه ترا به‌دنبال راهی است تا این اکوسیستم را بازسازی کرده و در صورت امکان خسارت مالی واردشده به هولدرهای دو توکن لونا و UST را جبران کنند.

یکی از پیشنهادهای جامعه ترا این است که با فرض بازگشت قیمت UST به همان ۱ دلار سابق، موجودی اولیه هولدرهای کوچک این استیبل کوین (بدون درنظرگرفتن سود) به آنها بازپرداخت شود. شخصی که این طرح را پیشنهاد کرده معتقد است با این کار روحیه و احساسات سرمایه‌گذاران تا حد زیادی بهبود پیدا خواهد کرد و سپس می‌توان به وضعیت سرمایه‌گذاران بزرگتر رسیدگی کرد. تخمین زده شده است که بازپرداخت وجوه هولدرهای کوچک UST چیزی بین ۱ تا ۱.۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

ویتالیک بوترین هم روز گذشته در توییتر خود از این ایده حمایت کرد و گفت که باید تمرکز تیم ترا بیشتر روی جبران خسارت هولدرهای کوچکی باشد که در حال حاضر به پول خود احتیاج دارند. او در پیام خود پا را از این هم فراتر گذاشته و گفته است که نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ باید ضررهایشان را تحمل کنند.

او در توییتر خود نوشته است:

از این طرح با قدرت حمایت می‌کنم، چراکه به‌طور هم‌زمان با هولدرهای کوچک و معمولی UST هم‌دردی کرده و خسارت واردشده به آنها را جبران می‌کند؛ کسانی که در گذشته از زبان یک اینفلوئنسر یک چیز احمقانه درباره سود ۲۰ درصدی روی ارزش دلاری سرمایه خود شنیده‌اند (اشاره به پاداش تأمین نقدینگی هولدرهای UST در «Anchor Protocol»). هولدرهای ثروتمند هم باید خودشان مسئولیت این خسارت را بپذیرند و برای ضرری که کرده‌اند متأسف هستم.

بوترین مستقیماً به قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال اشاره نکرده، اما گفته است پوشش‌های مالی نظیر بیمه‌کردن سپرده‌های کاربران فضای ارز دیجیتال، می‌تواند در چنین شرایطی کمک‌حال سرمایه‌گذاران باشد.

او در بخش دیگری از پیام خود گفته است:

یکی از نکات جالبی که به فضای ارزهای دیجیتال هم ارتباطی ندارد، قانون کار در سنگاپور است. در مقررات این کشور از کارکنان کم‌درآمد با قوانین سخت‌گیران حمایت شده است و در مقابل برای افراد ثروتمند حمایت ویژه‌ای در نظر گرفته نشده و آنها عمدتاً خود مسئول دفاع از حقوقشان هستند. به‌ عقیده من، چیزی شبیه به این فرمول ترکیبی جواب می‌دهد.

اکنون مشخص نیست که ترا قصد دارد پروژه خود را به‌طور کامل بازسازی کند یا اینکه به‌دنبال یک راهکار موقتی برای جبران خسارت سرمایه‌گذارانش است؛ هرچند که ممکن است این کار برای آنها بسیار سخت باشد. نکته‌ای که باید آن را در نظر گرفت، این است که طرح موردحمایت بوترین در طول این هفته به‌روزرسانی و در آن پیشنهاد شده است که به‌جای پرداخت به هولدرهای کوچک، تمام آدرس‌های خسارت‌دیده از سقوط ارزش UST، تا سقف ۵۰٬۰۰۰ دلار خسارت دریافت کنند. برای مثال، کسی که ۵٬۰۰۰ دلار در حساب خود داشته تمام ۵٬۰۰۰ دلار را دریافت خواهد کرد و شخصی که موجودی آن ۸۰۰٬۰۰۰ دلار بوده است، تنها ۵۰٬۰۰۰ دلار از ضررش را دریافت خواهد کرد.

ایده دیگری که جامعه ترا آن را مطرح کرده است راه‌اندازی یک هاردفورک از شبکه ترا به نام «Terra ۲» و یک استخر نقدینگی برای بازیابی مجدد ارزش ۱ دلاری UST است.

چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس، اما به‌شدت با این ایده مخالفت کرده و گفته است «[ارز دیجیتال] یک فورک جدید [لزوماً] به این خاطر که از شبکه‌ای دیگر جدا شده است، ارزشی پیدا نمی‌کند و این تصور تنها یک خیال واهی است».

پیش از سقوط ارزش لونا و UST، بنیاد لونا حدود ۲.۷ میلیارد دلار بیت کوین در اختیار داشت و ژائو هم با اشاره به ایده جامعه ترا برای ساخت یک استخر نقدینگی و بازیابی ارزش UST، پرسیده است بیت کوین‌هایی که قرار بود اندوخته بنیاد لونا باشند، اکنون سر از کجا در آورده‌اند.

دو کوان، هم‌بنیان‌گذار ترا که ابتدای این هفته در شبکه‌های اجتماعی مطالبی منتشر کرده بود، در پیشنهاد خود خواستار بازسازی بلاک چین ترا، تنظیم مجدد مالکیت شبکه و توزیع ۱ میلیارد توکن لونا میان هولدرهای خسارت‌دیده شده است.

طرح دو کوان تاکنون با واکنش‌های شدید چهره‌های فضای ارز دیجیتال، ازجمله بیلی مارکوس (Billy Markus)، هم‌بنیان‌گذار دوج کوین، مواجه شده است.

او در حالی که خواستار خداحافظی کوان با فضای ارزهای دیجیتال شده، گفته است:

اگر آنها قصد دارند خسارت واردشده به کاربران پروتکل شکست‌خورده خود را پرداخت کنند، به‌جای استفاده از پول جدید متعلق به قربانیانی جدید، باید از همان پولی که در گذشته از سرمایه‌گذاران دریافت کرده‌اند برای جبران خسارت‌ها استفاده کنند.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
رای بدهید post
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *